Haarlems Dagblad - Theo Klootwijk Haarlemmermeerder van het Jaar
 

Theo Klootwijk Haarlemmermeerder van het Jaar

Door Richard Walraven - 9-1-2015, 13:12 (Update 12-1-2015, 13:30)

HOOFDDORP - Theo Klootwijk is Haarlemmermeerder van het Jaar geworden. Hij werd door de lezers (en bezoekers van de website) van Haarlems Dagblad met 816 van de in totaal 2415 stemmen gekozen.

’Het is een bijzonder kind, dat is-ie’. Dat geldt niet alleen voor Dik Trom, zo vaak benoemd door geestelijk vader C. Joh. Kieviet, maar ook voor Theo Klootwijk. Bijzonder genoeg om tot Haarlemmermeerder van het afgelopen jaar te worden gekozen. Klootwijk dankte zijn uitverkiezing aan zijn humorvolle promotie van Dik Trom en aan zijn initiatief om vrijgezelle Haarlemmermeerders via Facebook een podium te bieden anderen te ontmoeten.

Het waren echter vooral dankbare vrijgezellen die campagne voerden voor de geboren en getogen Hoofddorper, die liefst 816 stemmen kreeg. Vaak waren die vergezeld van emotionele stemverklaringen zoals: ’Dankzij Theo ben ik uit mijn sociale isolement.’ En: ’Via Theo heb ik de man van mijn leven ontmoet, waarmee ik binnenkort ga trouwen’.

Klootwijk werd vrijdag bij het standbeeld van Dik Trom op het Dik Tromplein gehuldigd door burgemeester Theo Weterings. Hij ontving behalve een bos bloemen ook een overnachting in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee en een schilderij van Ben Haveman. Weterings sprak van een goede winnaar van een mooi evenement.

Een initiatief dat, blijkens de 2.415 stemmen die werden uitgebracht, ook de grote betrokkenheid van de inwoners van zijn gemeente toonde. ,,Daaruit blijkt ook dat Haarlems Dagblad met de verkiezing een goed initiatief heeft genomen en dat de waardering voor alle acht goede kandidaten diep in de samenleving is verankerd. Een mooie manier ook om de daden van die mensen nog eens in het voetlicht te brengen’’, aldus de burgemeester, die Klootwijk roemde om zijn humor, onbaatzuchtigheid en sociale betrokkenheid.

Klootwijk nam de gelegenheid te baat om aan te kondigen dat hij – samen met Lotte Verburg – een aparte vrijgezellen-facebookpagina voor Haarlemmermeerse jongeren (18 tot 30 jaar) gaat beginnen. Op zijn verkiezing was hij trots. ,,Toch bijzonder dat mensen mij daarvoor hebben gekozen. Daar spreekt waardering uit. En van de manier waarop heb ik veel plezier gehad. Ik heb donderdag nog contact gehad met Jordy Buijs – wist je dat die de fansite van Johnny de Mol heeft ingeschakeld, prachtig hè – die vroeg of ik wist wie er gewonnen had. En dat mensen dan zeggen dat ik ze uit een sociaal isolement heb gehaald, dat doet me wel wat. Het is met een lolletje begonnen en ik verdien er geen cent aan. Dat dit zo veel los zou maken, dat had ik echt niet verwacht’’, aldus de winnaar.

Tweede in de verkiezing werd Jordy Buijs met 598 stemmen. René Jansen werd derde voor Inge Teunisse, Petra Elbers, Ben Haspels, Gerry Holland en Anne Joustra.

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeeldingStelling

Geen helmplicht fietsers

De ANWB en verkeersonderzoeksbureau SWOV willen dat minister Schultz van Infrastructuur en Milieu actie onderneemt om het aantal verkeersongevallen terug te dringen. Zo moeten een helmplicht voor snorfietsers en fietsers worden ingevoerd. Niemand is tegen minder gewonden in het verkeer maar de helmplicht zal veel mensen van de fiets af jagen en is voor de politie nauwelijks te handhaven. De politie kan zich beter richten op handhaving van bestaande regels zoals het verbod om te bellen op de fiets of door rood te rijden.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Michael Mooij
Fleboloog
02-02-2015 15:55 Vraag & antwoord

Een therapeutisch elastische kous is een uitkomst bij lymfoedeem en lipoedeem. Dat zegt fleboloog Michael Mooij van Centrum Oosterwal. Hij beantwoordt deze week drie lezersvragen over deze aandoeningen.

Lees verder!