Van:                                www-data [www-data@mine.webburo.net] namens info@reestlandhoeve.nl

Verzonden:                     maandag 20 september 2010 16:06

Aan:                                ben.haveman@planet.nl

Onderwerp:                    Nationaal goud voor de Reestlandhoeve

 

Reestlander Nieuws

September 2010

 

Eerste Nederlandse gouden medaille voor Reestlandhoeve

De Reestlander Wit Johanniter 2009 is zondag 19 september bekroond met een van de eerste gouden medailles ooit behaald tijdens de Nationale Wijnkeuring. Hiermee heeft Wijngoed de Reestlandhoeve geschiedenis geschreven in de Nederlandse wijnwereld. Behalve de Reestlander Wit zijn ook alle andere door de Reestlandhoeve aangeboden wijnen in de prijzen gevallen. De Reestlander Rosé 2009 kreeg een bronzen medaille, de Reestlander Parel 2009 en Muscat 2009 een zilveren medaille. Een uitzonderlijke prestatie. Een aantal weken geleden werd de Reestlander Wit ook al bekroond met goud in Berlijn tijdens de Berliner Weintrophy. De prijzen werden uitgereikt op kasteel Groeneveld in Baarn.

 

Andere gouden medaille winnaars zijn: Wijngaard Bilderhof, Wijngaard Slingehorst en Wijngaard de Broake.

Ondanks de feestvreugde over de behaalde resultaten is er echter zeker reden tot zorg. Door de enorme regenval van de afgelopen tijd is de schimmeldruk enorm. Dat is fijn voor paddestoelen maar niet voor druiven. Voor een optimale afrijping is zon en droog weer nodig. Het ziet er niet naar uit dat we binnenkort in optimale weersomstandigheden terecht zullen komen. We zullen het dus moeten doen met wat er is. De druiven hangen er momenteel nog prachtig bij met op sommige plekken wat schimmelaantasting in het blad van de Johanniter en botrytis in de Solarisdruiven. Met de grote hoeveelheden regen bestaat echter de kans dat de druiven zullen barsten en vervolgens aangetast zullen worden door diverse schimmels. Op andere plaatsen in Nederland is men al over gegaan tot het oogsten van de druiven. We hopen dat wij de oogst nog even kunnen uitstellen. Wilt u de komende tijd de e-mail in de gaten houden als u wilt mee plukken? De verwachting is dat de Solaris druiven begin oktober geplukt gaan worden. Dit zijn de eerste druiven. De rest zal in de loop van oktober volgen waarbij ons streven is om de oogst zolang mogelijk uit te stellen. Dit zal echter geheel afhankelijk zijn van het weer. Elke dag zon geeft extra kwaliteit aan de druiven.
Er hebben zich al veel enthousiastelingen aangemeld voor het plukken. Lijkt het u ook wat om mee te oogsten meldt u dan aan. Wij houden u op de hoogte van de data  waarop wij plukken. Op dat moment kunt u beslissen of u al dan niet in de gelegenheid bent om mee te plukken. Uiteraard zorgen wij voor een maaltijd met wijn….

 
 

 

Wijnverkoop

De verkoop van de Reestlander wijnen is het afgelopen zomer meer dan goed verlopen. Dit betekent dat ons assortiment behoorlijk is uitgedund. Er is nog volop Reestlander Wit Johanniter 2009 (inderdaad de wijn met 2 x een gouden medaille!!) te koop. Medio november wordt de Reestlander Rood barrique Regent 2009 gebotteld en voor de kerstdagen uitgeleverd. U kunt tijdens het Wijnfeest / Open Wijngaarddag al kennis maken met de nieuwe Reestlander Rood-barrique. U kunt hierbij proeven van een vatmonster. Dit is dus nog een ruwe versie van de wijn. De verfijning zal plaatsvinden vlak voor de afbotteling. Tijdens de Open Wijngaarddag kunt u indien gewenst uw rode wijn reserveren. Let op: ook deze voorraad is beperkt en op = op!! Gezien de weersomstandigheden is het maar helemaal de vraag hoe de kwaliteit van de Reestlander wijnen 2010 zullen zijn. De kans dat we een rode wijn kunnen maken is gering. Rode wijn vraagt nu eenmaal rijpere en meer geconcentreerde druiven dan rosé en witte wijnen. We doen ons best om er iets moois van te maken maar zijn overgeleverd aan de weergoden.

 

Wijnfeest Open Wijngaarddag

De voorbereidingen voor het Wijnfeest / Open Wijngaarddag op zondag 26 september zijn in volle gang. We hebben weer een leuke bezetting gevonden voor de kunstmarkt. Er zullen enkele van voorgaande jaren bekende kunstenaars aanwezig zijn maar ook nieuwe mensen die graag hun kunstwerken aan u tonen en willen meegenieten van het wijnfeest. In het wijnlokaal hangt inmiddels de expositie van Ben Haveman. Zeer kleurrijke dynamische schilderijen. Wijn en kunst blijft toch een mooie combinatie.

Natuurlijk is er muziek waarbij u onder andere kunt genieten van optredens van Groupe Bisengo, een groep enthousiaste djembé spelers o.l.v. Mothis Eyanga uit Congo.

Ria Westerhuis zal zorgen voor een gedichtenvoordracht deels in het dialect, deels in het Nederlands.

Uiteraard wordt er weer goed gezorgd voor de inwendige mens en zijn er lekkere hapjes te verkrijgen. Dit jaar zal Catering- en Partyservice Stef Pastoor de scepter zwaaien over de hapjes.


Of u dit jaar ook weer druiven kunt plukken om te eten is nog even de vraag. Een paar dagen zon en de druiven zullen lekker zoet zijn.

U komt toch zeker ook op zondag 26 september van 11.00-17.00?

 


www.reestlandhoeve.nl | Afmelden voor onze nieuwsbrief